Фармацевтичният гигант AstraZeneca обяви, че своето подразделение Alexion ще купи от

...
Фармацевтичният гигант AstraZeneca обяви, че своето подразделение Alexion ще купи от
Коментари Харесай

Мегасделка: AstraZeneca купува терапии на Pfizer за $1 млрд.

Фармацевтичният колос AstraZeneca разгласи, че своето поделение Alexion ще купи от съперника Pfizer портфолио от генни лечения за редки заболявания на стойност до 1 милиарда $, съобщи " Ройтерс ". При пазарна реализация американската компания ще получава и % от продажбите.

Контекст : Както изяснява на уеб страницата си, генната терапия цели замяната на даден повреден ген, който е в основата на наследственото заболяване. Внасянето на " вярна " ДНК посредством вирус (напр. дребните и безвредни за хората адено-асоциирани вируси - AAV) е един от методите за реализиране на това, само че основно предизвикателство се явява имунната система.

Една от тактиките за превъзмогването му е смяна на капсидните протеини (белтъчната обвивка) по метод, който не разрешава да бъдат разпознати.
 AstraZeneca влага $360 милиона в ново произвеждане
AstraZeneca влага $360 милиона в ново произвеждане

Компанията отваря индустриален център в Ирландия, за който се твърди, че ще създава медикаменти против Covid-19

Създаването на ефикасни генетични лечения е значимо, тъй като измежду над 7-те хиляди заболявания, класифициращи се като " редки ", към 80% се считат за свързани с генни разновидности.

Детайли : В рамките на договорката Alexion ще получат достъп до разработки точно във връзка с AAV вирусите, употребявани за генетични лечения.

Освен това, компанията анонсира, че ще направи опит да притегли част от експертния екип на Pfizer, който е създал портфолиото.
 Pfizer договаря за придобиването на Seagen за над $30 милиарда
Pfizer желае да купи компания за новаторско онколечение за над $30 милиарда

Тя беше и в полезрението на Merck

Още нещо : Това е поредна стъпка на AstraZeneca в региона на генетичните лечения след придобиването на профилираните компании Alexion през 2021 година и LogicBio през 2022 година

Какво следва : Плановете са договорката с Pfizer да бъде финализирана през третата четвърт на тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР